Током претходних дана, бројни одбори Удружења Краљевина Србија али и сви други монархисти изразили су своје одушевљење и подршку одлуци Њ.К.В. Престолонаследника Александра да у Дворском комплексу на Дедињу у Београду окупи своје синове са породицама, Њ.К.В. Принца Наследника Филипа, Њ.К.В. Принца Петра и Њ.К.В. Принца Александра.

Јединство три генерације Карађорђевића је од изузетне важности и кључно за будућност династије, али и најјачи симбол стабилности, јединства и континуитета. Писма за Његово Краљевско Височанство стигла су од севера наше земље, па до Врања и Бујановца, али и из дијаспоре. „Ову одлуку сматрамо кључном за будућност династије Карађорђевић и она ће дати шансу и могућност да се у адекватном историјском и политичком тренутку обнови уставна парламентарна монархија у нашој земљи, на челу са монархом из династије Карађорђевић.

Подржавамо и поштујемо све одлуке које се односе на промене учињене у линији наслеђивања као последицу вољне абдикације ЊКВ Принца Наследника Петра. Принцу Наследнику Филипу, дајемо пуну подршку и потпору на овом захтевном положају од кога зависи будућност српске круне. Чланство Удружења Краљевина Србија и ја лично, пружамо Вам сву подршку на доношењу ових важних одлука и упућујемо Вам искрене честитке и поздраве“, наводи се између осталог у честитци коју је у име целокупне организације послао г. Милош Павковић, председник Удружења.

„Честитамо Вам на одлуци да окупите своје синове и унучиће и живите са њима у Вашем дому. То је веома важно за све нас монархисте, јер нам улива наду у скори повратак Круне на чело Србије“, наводи се у поруци стиглој из Александровца, а сличне речи о скором повратку Круне на чело Србије стигле су и из Азање, Богатића, Крушевца, Краљева, Ниша, Обреновца, Смедеревске Паланке, Врњачке Бање и других крајева Србије.

„Убеђени смо да сте донели најисправнију могућу одлуку, чији ће се значај тек видети и која ће трасирати пут обнови уставне парламентарне монархије у нашој отаџбини. Ви и чланови Ваше породице, увек ћете имати нашу подршку.“, стигло је од монархиста из Чикага, САД.

Г. Бранислав Томић Председник Удружења Краљевина Србија за Републику Српску, у име ројалиста Бијељине и осталих места: „Посебно нас радује чињеница да ћемо по први пут у нашој историји имати три генерације Карађорђевића у нашој Србији у исто вријеме. Пуна подршка у даљем раду Вама и Краљевској породици од свих чланова Удружења Краљевина Србија из Републике Српске и мене лично. Дрина није граница!“

„Љубав и заједништво наше династије је показатељ нама, да са још већим жаром радимо и истрајемо на путу обнове уставне парламентарне монархије у Србији, на челу са наследним монархом из наше династије Карађорђевић“, речи су које деле чланови Удружења из Бујановца, Књажевца, Лајковца, Петровца на Млави, Пожаревца, Сурдулице, Владичиног Хана, Врања и других места.

Краљева омладина, као кључни чинилац функционисања организације, је уз речи подршке, наравно изразила спремност да као и увек, да свој допринос и помоћ Краљевском дому и у радосном догађају, крштењу Њ.К.В. Принцезе Марије, ћерке Њ:К.В. Принца Наследника Филипа и Њ:К.В. Принцезе Данице.

„Желим да Вам се неизмерно захвалим на одлуци коју сте донели у корист ваших синова и целе краљевске породице. Речима се не може описати радост свих нас монархиста и поштовалаца наше вољене династије Карађорђевић, као и чињеница да нема веће части радити за добробит и напредак наше монархије и народа у целини“, наводи се у честиткама чланова Управног и  Извршног одбора и других управних тела Удружења.