Удружење Краљевина Србија је 16. и 17. марта 2019, посетитло Косово и Метохију и допремило помоћ нашем народу који живи у енклавама наше Јужне покрајине. 

   

Овог пута, Удружење је помогло 24-oчланој породици Савић из села Коретиште, општина Гњилане, у којој у једној кући живи 11 деце, без основних услови за живот. Удружење је успело да обезбеди веш машину, пријатељ нашег удружења г. Мишко Милошевић компјутер за децу, а наши чланови су помогли донацијом одеће и обуће, као и новца. Уз помоћ Фондације Принцезе Катарине и дивних људи из Лајфлајн Чикаго организације, обезбеђен је и фрижидер са хладњаком, играчке, школски прибор и пакети са храном.

Лајфлајн Чикаго је обезбедио додатних 2000 долара у пакетима са храном, који су подељени угроженим породицама у Грачаници, уз помоћ организације „Мајка девет Југовића“.

Делегација је овом приликом посетила и наше светиње и монашке заједнице које су стуб очувања српске културне баштине на Космету, као и узданица преосталог српског живља – Високе Дечане, Пећку Патријаршију, Зочиште, Свете Архангеле код Призрена, Грачаницу, а обишли смо и древни Призрен, Богородицу Љевишку, храм Светог Ђорђа и призренску Богословију.

   

Pomoc KS za KiM 2

   

На 15. годишњицу погрома, присуствовали смо молитви у обновљеним Светим Архангелима који су страдали у том страшном дану насиља и злочина над нашим народом, културом и вером. Архимандриту Михаилу, игуману Светих Архангела, великом прегаоцу, обновитељу и заштитнику ове светиње, задужбине и гробне цркве Цара Душана, пријатељу Удружења, поклонили смо урамљену свечану заставу удружења.

Путовање и доставу не би могли да реализујемо без подршке и помоћи Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије, којој остајемо неизмерно захвални.

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Pomoc KS za KiM 3