Udruženje Kraljevina Srbija je 16. i 17. marta 2019, posetitlo Kosovo i Metohiju i dopremilo pomoć našem narodu koji živi u enklavama naše Južne pokrajine. 

   

Ovog puta, Udruženje je pomoglo 24-očlanoj porodici Savić iz sela Koretište, opština Gnjilane, u kojoj u jednoj kući živi 11 dece, bez osnovnih uslovi za život. Udruženje je uspelo da obezbedi veš mašinu, prijatelj našeg udruženja g. Miško Milošević kompjuter za decu, a naši članovi su pomogli donacijom odeće i obuće, kao i novca. Uz pomoć Fondacije Princeze Katarine i divnih ljudi iz Lajflajn Čikago organizacije, obezbeđen je i frižider sa hladnjakom, igračke, školski pribor i paketi sa hranom.

Lajflajn Čikago je obezbedio dodatnih 2000 dolara u paketima sa hranom, koji su podeljeni ugroženim porodicama u Gračanici, uz pomoć organizacije „Majka devet Jugovića“.

Delegacija je ovom prilikom posetila i naše svetinje i monaške zajednice koje su stub očuvanja srpske kulturne baštine na Kosmetu, kao i uzdanica preostalog srpskog življa – Visoke Dečane, Pećku Patrijaršiju, Zočište, Svete Arhangele kod Prizrena, Gračanicu, a obišli smo i drevni Prizren, Bogorodicu Ljevišku, hram Svetog Đorđa i prizrensku Bogosloviju.

   

Pomoc KS za KiM 2

   

Na 15. godišnjicu pogroma, prisustvovali smo molitvi u obnovljenim Svetim Arhangelima koji su stradali u tom strašnom danu nasilja i zločina nad našim narodom, kulturom i verom. Arhimandritu Mihailu, igumanu Svetih Arhangela, velikom pregaocu, obnovitelju i zaštitniku ove svetinje, zadužbine i grobne crkve Cara Dušana, prijatelju Udruženja, poklonili smo uramljenu svečanu zastavu udruženja.

Putovanje i dostavu ne bi mogli da realizujemo bez podrške i pomoći Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, kojoj ostajemo neizmerno zahvalni.

   

Galerija slika – LINK

   

Pomoc KS za KiM 3