Градски одбор Бијељина Удружења Краљевина Србија обавјештава чланове, симпатизере и заинтересовану јавност да смо у оквиру акције прикупљања књига за обнову библиотеке манастира Веселиње код Гламоча успијели да прикупимо велики број књига.

   

Наиме, на иницијативу Краљеве омладине ГО Бијељина и нашег истакнутог члана Миланке Бурић, одазвали смо се позиву манастира и позвали наше чланство да дају допринос и учествују у овом родољубивом задатку. Сада, када приводимо крају активности, можемо са поносом да истакнемо да смо прикупили преко 200 књига. Сама та цифра говори колико смо озбиљно приступили овом послу.

Прикупљена литература је врло разноврсна и креће се од теологије и белетристике до историјске, социолошке и друге литературе из свих сфера људског дјелања. Наравно, мислили смо и на најмлађе, па смо прикупили и дјечије бајке, сликовнице…

Овакве акције су један од разлога зашто нам све више прилазе људи различитих професија и погледа на свијет, али који имају неколико заједничких особина. То су родољубље, хуманизам и опредјељење за монархију као облик владавине.

На крају, желимо да се захвалимо оцу Зорану Петровићу, свештенику Прве бијељинске парохије на помоћи пруженој у реализацији ове акције.

    

Галерија слика – ЛИНК