22. августа 2015.  је у организацији Општинског одбора Велика Плана Удружења Краљевина Србија почео први „Куп Краља“, фудбалски турнир за млађе категорије, а турнир је свечано отворио наш покровитељ, Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

    

Kup Kralja

Дан је почео дочеком Краљевског пара испред зграде општине у присуству великог броја чланова Удружења као и грађана који су желели да поздраве Њихова Краљевска Височанства. Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезу Катарину је примио председник општине, г. Дејан Шулкић.

Након састанка, Краљевски пар је обишао канцеларију ОО Велика Плана.

Kup Kralja (2)

Потом је уследило свечано отварање турнира. На градском стадиону је уприличен свечани дефиле екипа. Престолонаследника и Принцезу је поздравило преко 500 деце подељених у више од 70 екипа учесница турнира

Након интонирања изворне верзије химне „Боже правде“, Њ.К.В. Престолонаследник Александар је у свом говору поздравио окупљене и свечано отворио турнир. Представници ОО Велика Плана су након тога нашем патрону уручили и поклон – трофеј првог „Купа Краља“.

Kup Kralja (1)

Медаље и трофеји су спремљени и за екипе које освоје једно од прва четри места у својој старосној категорији

Потом је Краљевски пар обишао винарију „Радовановић“, иначе велике пријатеље Краљевског дома и Удружења Краљевина Србија, где су се упознали са процесом производње вина која спадају у категорију најбољих у нашој земљи

Дан је завршен у прелепом амбијенту етно села „Моравски конаци“.

Kup Kralja (4)

Турнир је настављен и у недељу 23. августа.

Честитамо Општинском одбору Велика Плана и Фудбалском клубу „Плана“ на изванредној организацију турнира!

Целу галерију слика са првог дана погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/P4qy4U

Целу галерију слика са другог дана погледајте на линку: https://goo.gl/OYya59

Kup Kralja (3)