26. jулa 2015. је у Радовањском лугу на месту на коме је у ноћи између 24. и 25. јула 1817. године страдао врховни Вожд Карађорђе одржана централна свечаност манифестације „Вождови дани“. Удружење Краљевина Србија ОО Велика Плана имало је част да буде колачар и суорганизатор ове манифестације. У присуству великог броја гостију пресечен је славски колач, затим је одржана лутургија, а онда је слузен парастос Вожду на месту где је првобитно био сахрањен. 

   

Radovanjski lug (1)

Изузетно лепо осмишљен и садржајан културно-уметнички програм, као и топлина и гостопримство домаћина допринели су генералном утиску да ће у најскоријем периоду ова манифестација прерасти у највећу манифестацију овога краја, а томе доприноси и чињеница да се кроз две године обележава 200. година од овог догађаја, о чијој организацији се већ данас говори и у којој ће учествовати и држава.

Манифестацији је присуствовао председник Удружења Краљевина Србија г. Марио Мајсторовић, потпредседник гђица Бранислава Дада Драгутиновић, председник ГО Београд г. Милош Павковић, гђица Слађана Јелисавчић, као и г. Драган Векић, координатор Извршног одбора за Поморавски округ. Изузетно велику част је својом посетом учинила председник ДСС-а гђа Санда Рашковић-Ивић и представници општине Велика Плана на челу са председником г. Дејаном Шкулићем.

 Radovanjski lug (2)

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/RA1dqZ