26. jula 2015. je u Radovanjskom lugu na mestu na kome je u noći između 24. i 25. jula 1817. godine stradao vrhovni Vožd Karađorđe održana centralna svečanost manifestacije „Voždovi dani“. Udruženje Kraljevina Srbija OO Velika Plana imalo je čast da bude kolačar i suorganizator ove manifestacije. U prisustvu velikog broja gostiju presečen je slavski kolač, zatim je održana luturgija, a onda je sluzen parastos Voždu na mestu gde je prvobitno bio sahranjen. 

   

Radovanjski lug (1)

Izuzetno lepo osmišljen i sadržajan kulturno-umetnički program, kao i toplina i gostoprimstvo domaćina doprineli su generalnom utisku da će u najskorijem periodu ova manifestacija prerasti u najveću manifestaciju ovoga kraja, a tome doprinosi i činjenica da se kroz dve godine obeležava 200. godina od ovog događaja, o čijoj organizaciji se već danas govori i u kojoj će učestvovati i država.

Manifestaciji je prisustvovao predsednik Udruženja Kraljevina Srbija g. Mario Majstorović, potpredsednik gđica Branislava Dada Dragutinović, predsednik GO Beograd g. Miloš Pavković, gđica Slađana Jelisavčić, kao i g. Dragan Vekić, koordinator Izvršnog odbora za Pomoravski okrug. Izuzetno veliku čast je svojom posetom učinila predsednik DSS-a gđa Sanda Rašković-Ivić i predstavnici opštine Velika Plana na čelu sa predsednikom g. Dejanom Škulićem.

 Radovanjski lug (2)

Celu galeriju slika pogledajte na našoj Fejsbuk strani: https://goo.gl/RA1dqZ