Обавештавамо све чланове Удружења Краљевина Србија да је г. Марио Мајсторовић поднео оставку на место председника Удружења.

Управни одбор је донео одлуку, коју је потврдио наш покровитељ, ЊКВ Престолонаследник Александар, да функцију вршиоца дужности председника до организовања изборне Скупштине врши досадашњи потпредседник Удружења, г. Саша Шушић.

   

У име свих чланова Удружења, захваљујемо се г. Мајсторовићу на преданом раду од оснивања Удружења Краљевина Србија до данас, без њега Удружење не би било то што је сад!

Преносимо вам саопштење господина Мајсторовића:

   

Оставка на место Председника Удружењa

   

Након успешно спроведене најобимније акције помоћи и реализације десете посете Косову и Метохији, дошло је време да уступим место и дужност другима који ће добити прилику да воде Краљевину Србију.

С тим у вези, у складу са чланом 36. став 2. Статута удружења Краљевина Србија, поднео сам оставку Управном одбору Удружења и обавестио покровитеља ЊКВ Престолонаследника Александра о истој.

Након 11 година активног рада у Удружењу, учествовања у његовој издрадњи и у свим акцијама на националном нивоу, заузимајући највиша места, почев од јуна 2009. године као први Председник Извршног одбора, што сам био у три мандата, затим дужности члана Управног одбора, након које сам четири пута биран на дужност Председника Удружења, сматрам да сам урадио довољно и да је сазрело време да се да прилика другим људима да се прихвате ове одговорности. Ове чињенице, као и приватни разлози, водили су ка оваквој мојој одлуци.

Захвалан сам члановима мог тима без којих ништа од постављених циљева не би било остварено, као и члановима Скупштине чије поверење ми је толико пута указано.

Захвалан сам покровитељу Удружења и Краљевском дому на разумевању, подршци и поверењу, били су кључни у многим тешким тренуцима, као и члановима саветодавних тела Круне чији су савети, помоћ и охрабрење били додатни мотиви да наставим даље.

Када се осврнем на рад организације остајем поносан на постављање и развијање мреже одбора и повереништава, ударање темеља начину њиховог рада, правилима и функционисању; изградњу препознатљивог имиџа, начина деловања као и додатно учвршћивање односа међузависности и поверења Удружења и Краљевског Двора; учешће у организацији историјских догађаја – преноса посмртних остатака чланова Краљевске породице и сахране на Опленцу, учешћа у организацији краљевских венчања и крштења; успостављање и устаљивање сарадње са Канцеларијом за Косово и Метохију којом је реализован велики број акција помоћи нашем народу и манастирима у покрајини;

Орден Светог Саве другог степена којим је Удружење одликовано на свом Првом конгресу у Врњачкој Бањи, највећем скупу монархиста након 70 година који није повезан са политичким странкама; повезивање са монархистичким организацијама у региону и стварање заједничких догађаја као и покретање идеје уједињења монархиста у региону у заједничком напору да се обнове монархије као темељ и гарант трајнијем миру, под називом „Балканска Скандинавија“.

Остајем привржен вредностима и путу обнове монархије који баштини Удружење и бићу ту да саветима и искуством помогнем у организацији свих већих догађаја а нарочито завршетку пројекта „Шетња сећања“ у Марсеју посвећене 85. годишњици страдања ЊВ Витешког Краља Александра, који сам као Председник започео.

Онима који долазе након мене желим да буду много успешнији и да никада не престају да иду напред, подижу стандарде рада и увек теже већим циљевима у односу на могућности којима располажу!

Како радили, тако нам Бог и помагао!

   

Живела Краљевина Србија,

Живео Краљ!

   

Марио Мајсторовић