Obaveštavamo sve članove Udruženja Kraljevina Srbija da je g. Mario Majstorović podneo ostavku na mesto predsednika Udruženja.

Upravni odbor je doneo odluku, koju je potvrdio naš pokrovitelj, NjKV Prestolonaslednik Aleksandar, da funkciju vršioca dužnosti predsednika do organizovanja izborne Skupštine vrši dosadašnji potpredsednik Udruženja, g. Saša Šušić.

   

U ime svih članova Udruženja, zahvaljujemo se g. Majstoroviću na predanom radu od osnivanja Udruženja Kraljevina Srbija do danas, bez njega Udruženje ne bi bilo to što je sad!

Prenosimo vam saopštenje gospodina Majstorovića:

   

Ostavka na mesto Predsednika Udruženja

   

Nakon uspešno sprovedene najobimnije akcije pomoći i realizacije desete posete Kosovu i Metohiji, došlo je vreme da ustupim mesto i dužnost drugima koji će dobiti priliku da vode Kraljevinu Srbiju.

S tim u vezi, u skladu sa članom 36. stav 2. Statuta udruženja Kraljevina Srbija, podneo sam ostavku Upravnom odboru Udruženja i obavestio pokrovitelja NjKV Prestolonaslednika Aleksandra o istoj.

Nakon 11 godina aktivnog rada u Udruženju, učestvovanja u njegovoj izdradnji i u svim akcijama na nacionalnom nivou, zauzimajući najviša mesta, počev od juna 2009. godine kao prvi Predsednik Izvršnog odbora, što sam bio u tri mandata, zatim dužnosti člana Upravnog odbora, nakon koje sam četiri puta biran na dužnost Predsednika Udruženja, smatram da sam uradio dovoljno i da je sazrelo vreme da se da prilika drugim ljudima da se prihvate ove odgovornosti. Ove činjenice, kao i privatni razlozi, vodili su ka ovakvoj mojoj odluci.

Zahvalan sam članovima mog tima bez kojih ništa od postavljenih ciljeva ne bi bilo ostvareno, kao i članovima Skupštine čije poverenje mi je toliko puta ukazano.

Zahvalan sam pokrovitelju Udruženja i Kraljevskom domu na razumevanju, podršci i poverenju, bili su ključni u mnogim teškim trenucima, kao i članovima savetodavnih tela Krune čiji su saveti, pomoć i ohrabrenje bili dodatni motivi da nastavim dalje.

Kada se osvrnem na rad organizacije ostajem ponosan na postavljanje i razvijanje mreže odbora i povereništava, udaranje temelja načinu njihovog rada, pravilima i funkcionisanju; izgradnju prepoznatljivog imidža, načina delovanja kao i dodatno učvršćivanje odnosa međuzavisnosti i poverenja Udruženja i Kraljevskog Dvora; učešće u organizaciji istorijskih događaja – prenosa posmrtnih ostataka članova Kraljevske porodice i sahrane na Oplencu, učešća u organizaciji kraljevskih venčanja i krštenja; uspostavljanje i ustaljivanje saradnje sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju kojom je realizovan veliki broj akcija pomoći našem narodu i manastirima u pokrajini;

Orden Svetog Save drugog stepena kojim je Udruženje odlikovano na svom Prvom kongresu u Vrnjačkoj Banji, najvećem skupu monarhista nakon 70 godina koji nije povezan sa političkim strankama; povezivanje sa monarhističkim organizacijama u regionu i stvaranje zajedničkih događaja kao i pokretanje ideje ujedinjenja monarhista u regionu u zajedničkom naporu da se obnove monarhije kao temelj i garant trajnijem miru, pod nazivom „Balkanska Skandinavija“.

Ostajem privržen vrednostima i putu obnove monarhije koji baštini Udruženje i biću tu da savetima i iskustvom pomognem u organizaciji svih većih događaja a naročito završetku projekta „Šetnja sećanja“ u Marseju posvećene 85. godišnjici stradanja NjV Viteškog Kralja Aleksandra, koji sam kao Predsednik započeo.

Onima koji dolaze nakon mene želim da budu mnogo uspešniji i da nikada ne prestaju da idu napred, podižu standarde rada i uvek teže većim ciljevima u odnosu na mogućnosti kojima raspolažu!

Kako radili, tako nam Bog i pomagao!

   

Živela Kraljevina Srbija,

Živeo Kralj!

   

Mario Majstorović