20. juna 2019. u sali Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini, predstavljena je knjiga „Srpska istorija“, autora dr Čedomira Antića, člana Krunskog saveta. Promociju je organizovalo Udruženje Kraljevina Srbija u saradnji sa upravom Biblioteke.

   

Profesor Antić je prisutnima opisao proces nastanka ove knjige, ali i motive koji su ga podstakli da napiše djelo. Nakon toga se nadovezao na probleme s kojima se domaća istoriografija i društvo u cjelini susreću danas. U stilu vrsnog predavača i kao neko ko lično poznaje glavne aktere političke scene u Srbiji Antić je prisutnima objasnio i tok političkih procesa u Srbiji. Za razliku od kritizera koji ne predlažu rješenja profesor je predložio način na koji bismo mogli prevazići političke probleme današnjice, ali i ukazao na greške koje su činjene u prošlosti.

Udruženje Kraljevina Srbija sa ponosom ističe činjenicu da je ovo još samo jedan u nizu kulturnih događaja koje smo organizovali i poklonili našem gradu. Ljubitelji pisane riječi i nauke o prošlosti su zaista bili u prilici da uživaju.

   

Galerija slika – LINK