Gradski odbor Udruženja Kraljevina Srbija u Kruševcu održao je 26. oktobra 2019. u velikoj sali Narodnog muzeja u Kruševcu sada već tradicionalnu godišnju prezentaciju svog rada, prikazavši svoje aktivnosti, kao i aktivnosti opštinskih odbora iz Ćićevca i Aleksandrovca u prethodnih godinu dana.

   

Kako je ovo godina velikog jubileja, 8 vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, drugi deo naše svečane sednice činila je promocija knjige „Sveta Anastasija srpska“, autorke Maje Kovačević iz Kraljeva. G-đa Kovačević je govorila o potrebi da napiše knjigu o supruzi rodonačelnika loze Nemanjića i majci prvog srpskog arhiepiskopa i kralja, princezi Ani, u monaštvu nazvanoj Anastasija. Kao majka jedanaestoro dece, govorila je i o problemu bele kuge kod Srba.

Zajedno sa horom „Zavoli i voli, obnovimo sebe“ izvedene su izvorna verzija himne „Bože pravde“, kao i numere „Sveta Anastasija“ i „Mi smo deca neba“.

Po završetku svečane sednice okupljeni su ostali na koktelu, a imali su priliku da kupe knjigu „Sveta Anastasija srpska“, kao i druga izdanja izdavačke kuće g-đe Kovačević.

Događaj je zabeležila i ekipa Radio televizije Kruševac.

   

Galerija slika – LINK