На порталу Хамодиа прочитајте текст о тежњама за обнову монархија у свету, у коме се говори о ЊКВ Престолонаследнику Александру и Удружењу Краљевина Србија.

   

Једине корекције текста би била да Краљевска породица НИЈЕ добила назад власништво над својом имовином, та деценијска неправда и даље траје, и да је наше Удружење основано 2008. као Краљева омладина, а 2010. постало Удружење Краљевина Србија, и да сада имамо преко 20.000 чланова.

У тексту се наводи: „Истраживања јавног мњења показала су снажну подршку Престолонаследнику Александру да постане краље балканске државе Србије. Организација позната као Удружење Краљевина Србија, која броји 18.000 чланова, основана је 2016. године посебно ради промовисања тог циља.

Александар је прва генерација која није била на трону, пошто је његов краљ Петар II владао Краљевином Југославијом. Породица је отишла у Лондон када су нацистичке снаге окупирале земљу, а Петра II је 1945. свргнуо комунистички режим на челу са Јосипом Титом. Као и многи на његовом положају, Александар је одрастао са наследством прогнаника и у различито време похађао школе у Енглеској, Швајцарској и Сједињеним Државама. На крају је служио као официр у британској војсци, пре него што је започео каријеру у међународном послу.

Након пада гвоздене завесе и деценије рата и сукоба који су пратили распад Југославије, Александар и његова породица поново су могли да се вратите у своју домовину. 2001. године добили су власништво над палатом њихових предака у Београду, у којој живе од тада.

Попут многих европских краљева, Александар, који сада има 74 године, потомак је британске Краљице Викторије и одржава блиске везе са својим рођацима у Бакингемској палати. У више наврата је изразио своју жељу да делује као уставни монарх и говорио о предностима система.

Краљ је изнад дневне политике; он је чувар националног јединства, политичке стабилности и континуитета државе. У уставним парламентарним монархијама, Краљ је заштитник општег интереса: нема личног или партијског интереса“, рекао је у изјави 2006.“ Круна је позитивна за нашу демократију. Круна поштује и штити све. Круна јача нашу демократију. Круна доноси кредибилитет. Круна доноси помирење. Поносан сам на Србију и желим да служим нашој земљи.

   

Цео текст прочитајте на ЛИНКУ