Udruženje Kraljevina Srbija obeležilo je svoju krsnu slavu Svetog Simeona Mirotočivog svečanim prijemom na Belom Dvoru u Beogradu,  25. februara 2018.

   

Udruženje Kraljevina Srbija imalo je čast da je Njegova Svetost Patrijarh srpski G. Irinej i ove godine  presekao slavski kolač Udruženja, na Liturgiji održanoj ujutru istog dana, u kapeli Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve. (Galerija slika – LINK)

Prijem je održan u prisustvu naših pokrovitelja Njihovih Kraljevskih Visočanstava Prestolonaslednika Aleksandra i Princeze Katarine, Princa Mihaila i Princeze Ljubice i gospođe Alison Endruz, ćerke Njihovih Kraljevskih Visočanstava. Svečanoj atmosferi je naročito doprinela činjenica da se na dan prijema desio jedan od najradosnijih događaja za Kraljevsku porodicu – rođenje sina NjKV Princa Filipa i Princeze Danice, a naš pokrovitelj, NjKV Prestolonaslednik Aleksandar je u svom obraćanju gostima po prvi put javnosti saopštio i ime novorođenog Princa Stefana.

   

Patrijarh 2018

   

Posebnu čast su nam svojim prisustvom na prijemu ukazali članovi savetodavnih tela Krune, prof. dr Dragoljub Kavran, Predrag Marković, Vladan Živulović i Ljubodrag Grujić. Prijemu su prisustvovali i ambasadori i izaslanici ambasada Katara, Kraljevine Maroko, Libana, Mijanmara, Egipta, Ujedinjenih arapskih emirata, Makedonije i Tunisa, gradonačelnici i predsednici opština, privrednici, predstavnici medijskih kuća, kulturnog i javnog života Srbije i brojni drugi uvaženi gosti.

Specijalni gosti su bili članovi delegacije naše prijateljske ANRM organizacije monarhista Rumunije.

Program je počeo izvornom verzijom himne Srbije „Bože pravde“, u izvođenju hora „Irida“ iz Sremske Mitrovice.

U svom govoru, naš patron Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar je još jednom istakao svoju podršku članovima Udruženja u svim aktivnostima koje obavljaju i istakao da je naš rad na promociji vrednosti ustavne parlamentarne monarhije od velike važnosti, kao i bitnu činjenicu da Udruženje nije politička stranka i da je otvoreno za sve, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu, versku i bilo koju drugu pripadnost.

Nakon Prestolonaslednika, gostima se u svojstvu domaćina obratio predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Mario Majstorović.

   

Slava KS 2018 4 (1)

   

Kako je udruženje ovu godinu jubileja posvetilo ženama i borbi protiv raka dojke, podizanju svesti o neophodnosti preventivnih pregleda u cilju smanjenja smrtnosti od karcinoma i podršku centrima koji sprovode psihološke kreativne radionice za ohrabrivanje obolelih kroz grupe samopomoći, pružanje psihološke podrške obolelim ženama i njihovim porodicama prilikom prevazilaženja problema sa kojima se suočavaju tokom lečenja i edukaciji stanovništva o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv karcinoma, gostima se obratila i gospođa Vesna Bondžić iz ženskog centra „Milica“ iz Vrnjačke Banje, čija je posvećenost, požrtvovanost, kreativnost i energija kroz različite događaje bila inspiracija  da pokrenemo ovu široku akciju.

Gosti su imali priliku da vide i izložbu slika – retorspektivu naših aktivnosti u prethodnih 10 godina, kao i godišnji film Udruženja.

Još jednom se zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog veličanstvenog prijema kao i svim gostima koji su svojim prisustvom uveličali našu krsnu slavu!

   

Galerija slika – LINK

   

Slava KS 2018 4 (2)