Удружење Краљевина Србија обележило је своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог свечаним пријемом на Белом Двору у Београду,  25. фебруара 2018.

   

Удружење Краљевина Србија имало је част да је Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј и ове године  пресекао славски колач Удружења, на Литургији одржаној ујутру истог дана, у капели Патријаршије Српске православне цркве. (Галерија слика – ЛИНК)

Пријем је одржан у присуству наших покровитеља Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине, Принца Михаила и Принцезе Љубице и госпође Алисон Ендруз, ћерке Њихових Краљевских Височанстава. Свечаној атмосфери је нарочито допринела чињеница да се на дан пријема десио један од најрадоснијих догађаја за Краљевску породицу – рођење сина ЊКВ Принца Филипа и Принцезе Данице, а наш покровитељ, ЊКВ Престолонаследник Александар је у свом обраћању гостима по први пут јавности саопштио и име новорођеног Принца Стефана.

   

Patrijarh 2018

   

Посебну част су нам својим присуством на пријему указали чланови саветодавних тела Круне, проф. др Драгољуб Кавран, Предраг Марковић, Владан Живуловић и Љубодраг Грујић. Пријему су присуствовали и амбасадори и изасланици амбасада Катара, Краљевине Мароко, Либана, Мијанмара, Египта, Уједињених арапских емирата, Македоније и Туниса, градоначелници и председници општина, привредници, представници медијских кућа, културног и јавног живота Србије и бројни други уважени гости.

Специјални гости су били чланови делегације наше пријатељске АНРМ организације монархиста Румуније.

Програм је почео изворном верзијом химне Србије „Боже правде“, у извођењу хора „Ирида“ из Сремске Митровице.

У свом говору, наш патрон Њ.К.В. Престолонаследник Александар је још једном истакао своју подршку члановима Удружења у свим активностима које обављају и истакао да је наш рад на промоцији вредности уставне парламентарне монархије од велике важности, као и битну чињеницу да Удружење није политичка странка и да је отворено за све, без обзира на њихову политичку, националну, верску и било коју другу припадност.

Након Престолонаследника, гостима се у својству домаћина обратио председник Удружења Краљевина Србија, г. Марио Мајсторовић.

   

Slava KS 2018 4 (1)

   

Како је удружење ову годину јубилеја посветило женама и борби против рака дојке, подизању свести о неопходности превентивних прегледа у циљу смањења смртности од карцинома и подршку центрима који спроводе психолошке креативне радионице за охрабривање оболелих кроз групе самопомоћи, пружање психолошке подршке оболелим женама и њиховим породицама приликом превазилажења проблема са којима се суочавају током лечења и едукацији становништва о важности превенције и ране дијагностике у борби против карцинома, гостима се обратила и госпођа Весна Бонџић из женског центра „Милица“ из Врњачке Бање, чија је посвећеност, пожртвованост, креативност и енергија кроз различите догађаје била инспирација  да покренемо ову широку акцију.

Гости су имали прилику да виде и изложбу слика – реторспективу наших активности у претходних 10 година, као и годишњи филм Удружења.

Још једном се захваљујемо свима који су нам помогли у реализацији овог величанственог пријема као и свим гостима који су својим присуством увеличали нашу крсну славу!

   

Галерија слика – ЛИНК

   

Slava KS 2018 4 (2)