У оквиру рубрике „Лични став“ прочитајте текст г-ђице Милене Маринковић, секретара Градског одбора Ниш Удружења Краљевина Србија – „Тргни се Србијо“.

    

Licni stav

Жална ли си Србијо моја? Што ти Турци децу отимаше и у другу веру отераше… И након толико векова ти Србијо и даље ћутиш. Док душмани узимају животе твом народу. Док се свим снагама отимају да те распоре и отргну ти срце. Оно највредније што имаш. Златно Косово и Метохију! Ризницу српског блага, доказ постојања моћних династија које су овај народ подигле на ноге. Зар је узалуд сва њихова проливена крв?

Пробуди се Србијо! Тргни се из очаја. Не дај оно што је твоје. Не дозволи да ти деца и даље страдају. Не дозволи да се родна,златна, житна поља претварају у крваво бојиште. Не дозволи да већ довољно напаћен и измучен народ силом поклања душманима своју дедовину! Докле ћеш им дозвољавати да скидају крстове са цркава и манастира? Докле ће нас терати да погнемо главе на сопственом огњишту? Докле ће нам палити куће и терати из истих? Тргни се Србијо! У сопственој кући забраниће нам да се крстимо! Али ми смо такав народ , ма и све да нам одузму, неће осмех и наду у боље сутра. Не могу нам отети и присвојити прошлост. Не могу спалити Дечане и Патријаршију. Ни дух Љевишке који хода Метохијом! Теби је Србијо моја потребно прочишћење. Налазиш се на раскрсници са много путева који воде у амбис. Постоји само један, једини, прави. Пут Монархије!

Отрезни се Србијо,ослободи се стега и спаси оно што се спасти може!

Аутор текста – г-ђица Милена Маринковић, секретар Градског одбора Ниш Удружења Краљевина Србија

Milena

Текстови у рубрици Лични став представљају израз аутора и нису званични ставови Удружења Краљевина Србија.