У организацији Градског одбора Краљево Удружења Краљевина Србија 20. априла 2017. одржан је четврти хуманитарни „Васкршњи дечији сабор“, за шта је и ове године добијен благослов Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина.

   

Средства која су прикупљана продајом украшених васкршњих јаја и украса, а која су припремала деца школског и предшколског узраста из краљевачких основних школа и вртића, су намењена за угрожену децу Краљева. Док су деца фарбала васкршња јаја, краљевачки писци и песници за децу су им рецитовали стихове.

Деца која су учествовала у манифестацији су добила и пригодне поклон пакетиће које је уручио г. Марио Мајсторовић, председник Удружења, а које је обезбедила Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине

Поред хуманитарног дела, гости су уживали у богатом културно-уметничком програму, који је почео химном „Боже правде“ у извођењу градског хора „Црвчанин“ и композицијом Миливоја Црвчанина „Благодарни сушче“.

Г. Марио Мајсторовић је прочитао поздравно писмо нашег покровитеља, Њ.К.В. Престолонаследника Александра, а потом су уследили наступи етно састава Музичке школе, деце из ОШ „Чибуковачки партизани“ и малишана из КУД-а „Магнохром“.

Суорганизатори и учесници манифестације су: Туристичка организација града Краљева, Црвени крст Краљево, ОШ „Чибуковачки партизани“, Народна библиотека ,,Стефан Првовенчани“, „Јаје пром“ Краљево, Коло српских сестара, „Свебор“, Уметничка школа, Музичка школа ,,Стеван Мокрањац“, Предшколска установа ,,Олга Јовичић Рита“, Краљевски клуб америчког фудбала “Краљевске круне” Краљево, Шумарска школа, биоскоп „КВарт“ и други.

   

Писмо Њ.К.В. Престолонаследника Александра:

Члановима Градског одбора Удружења Краљевина Србија Краљево,

Драги пријатељи,

са великим задовољством поздрављам вас на Васкршњем дечјем сабору који по четврти пут организујете. Захваљујем се Епископу жичком господину Јустину на благослову и подршци овом дивном скупу.

Веома сам срећан и поносан што Удружење Краљевина Србија, које ради под мојим покровитељством, организује догађај чији је циљ да нашој деци покаже радост давања и дељења. Изузетно је важно да млади људи развију наклоност ка доброчинству.

Верујемо у бољу будућност.

Искрено ваш, Александар

 

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ