У суботу 3. октобра 2015. улицама Краљева је прошла Литија у којој су мошти Преподобног монаха Симона (Краља Стефана Првовенчаног) пренете из цркве Свете тројице у храм Светог Саве. Удружењу Краљевина Србија је припала посебна част, пошто су председник Извршног одбора, г. Саша Шушић и председник ГО Краљево, г. Владан Пејковић, заједно са припадницима полиције носили кивот са светитељевим моштима.

    

Litija (33)

Литија се одржава у оквиру прославе Краљевдана – Дана града Краљева, који се прославља 7. октобра на дан Преподобног монаха Симона, ктитора манастира Жича и првог српског Краља крунисаног у овој светињи. Поворку је предводио Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин са свештенством Српске Православне Цркве. Као чтец Епископа жичког, на Литији је учествовао и претходни председник Удружења Краљевина Србија, г. Бојан Старчевић.

Удружење Краљевина Србија се још једном захваљује Његовом Преосвештенству Епископу жичком Г. Јустину и свештенству Епархије жичке Српске Православне Цркве на изузетној почасти коју су нам указали!

 Litija (27)

Прилог ТВ КА погледајте на линку: https://youtu.be/OZxu7kSKAEQ

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/aCr8DU