U subotu 3. oktobra 2015. ulicama Kraljeva je prošla Litija u kojoj su mošti Prepodobnog monaha Simona (Kralja Stefana Prvovenčanog) prenete iz crkve Svete trojice u hram Svetog Save. Udruženju Kraljevina Srbija je pripala posebna čast, pošto su predsednik Izvršnog odbora, g. Saša Šušić i predsednik GO Kraljevo, g. Vladan Pejković, zajedno sa pripadnicima policije nosili kivot sa svetiteljevim moštima.

    

Litija (33)

Litija se održava u okviru proslave Kraljevdana – Dana grada Kraljeva, koji se proslavlja 7. oktobra na dan Prepodobnog monaha Simona, ktitora manastira Žiča i prvog srpskog Kralja krunisanog u ovoj svetinji. Povorku je predvodio Njegovo Preosveštenstvo Episkop žički G. Justin sa sveštenstvom Srpske Pravoslavne Crkve. Kao čtec Episkopa žičkog, na Litiji je učestvovao i prethodni predsednik Udruženja Kraljevina Srbija, g. Bojan Starčević.

Udruženje Kraljevina Srbija se još jednom zahvaljuje Njegovom Preosveštenstvu Episkopu žičkom G. Justinu i sveštenstvu Eparhije žičke Srpske Pravoslavne Crkve na izuzetnoj počasti koju su nam ukazali!

 Litija (27)

Prilog TV KA pogledajte na linku: https://youtu.be/OZxu7kSKAEQ

Celu galeriju slika pogledajte na našoj Fejsbuk strani: https://goo.gl/aCr8DU