Делегација Удружења Краљевина Србија имала је част да на позив пријатељске монархистичке организације АНРМ (Национална алијанса за обнову монархије у Румунији) присуствује прослави 150. годишњице Краљевске породице Румуније која је одржана 10. маја 2016. у Краљевском Дворцу Пелеш.

Удружење су представљали господа Марио Мајсторовић, председник Удружења, Андрија Шошић, члан Управног одбора и Саша Шушић, председник Извршног одбора. Чланови управе Удружења су имали привилегију да буду представљени румунској Краљевској породици на пријему и коктелу организованом пре почетка званичног програма и концерта.

Њ.К.В. Престолонаследница Маргарета и Њ.К.В. Принц Раду су изразили задовољство што Краљевина Србија присуствује овом догађају,  јако битном за Краљевску породицу Румуније. Такође су нам пренели да су већ раније обавештени о нашем доласку и посети њиховој земљи од стране нашег покровитеља Њ.К.В. Престолонаследника Александра.

Овим пријемом је Удружењу Краљевина Србија указана велика част и поштовање, на чему смо изузетно захвални!

Делегација Краљевине Србије је уручила поклон Краљевској породици Румуније, Њ.К.В. Престолонаследници Маргарети икону Свете Петке, Њ.В. Принцу Радуу икону Светог Симеона Мироточивог, крсне славе Удружења, као и флашу најбољег опленачког вина.

Након тога, наша делегација је присуствовала концерту који је организован у част овог јубилеја.

Целу галерију слика погледајте ОВДЕ