Delegacija Udruženja Kraljevina Srbija imala je čast da na poziv prijateljske monarhističke organizacije ANRM (Nacionalna alijansa za obnovu monarhije u Rumuniji) prisustvuje proslavi 150. godišnjice Kraljevske porodice Rumunije koja je održana 10. maja 2016. u Kraljevskom Dvorcu Peleš.

Udruženje su predstavljali gospoda Mario Majstorović, predsednik Udruženja, Andrija Šošić, član Upravnog odbora i Saša Šušić, predsednik Izvršnog odbora. Članovi uprave Udruženja su imali privilegiju da budu predstavljeni rumunskoj Kraljevskoj porodici na prijemu i koktelu organizovanom pre početka zvaničnog programa i koncerta.

Nj.K.V. Prestolonaslednica Margareta i Nj.K.V. Princ Radu su izrazili zadovoljstvo što Kraljevina Srbija prisustvuje ovom događaju,  jako bitnom za Kraljevsku porodicu Rumunije. Takođe su nam preneli da su već ranije obavešteni o našem dolasku i poseti njihovoj zemlji od strane našeg pokrovitelja Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra.

Ovim prijemom je Udruženju Kraljevina Srbija ukazana velika čast i poštovanje, na čemu smo izuzetno zahvalni!

Delegacija Kraljevine Srbije je uručila poklon Kraljevskoj porodici Rumunije, Nj.K.V. Prestolonaslednici Margareti ikonu Svete Petke, Nj.V. Princu Raduu ikonu Svetog Simeona Mirotočivog, krsne slave Udruženja, kao i flašu najboljeg oplenačkog vina.

Nakon toga, naša delegacija je prisustvovala koncertu koji je organizovan u čast ovog jubileja.

Celu galeriju slika pogledajte OVDE