Београд, 18.04.2015. – Градски одбор Београд Удружења Краљевина Србија, које је основано под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра, одржао је прво квалификационо вече такмичења у беседништву, у просторијама седишта Удружења, у Влајковићевој 4.

    

Прво квалификационо вече отпочело је интонирањем химне Боже правде у извођењу хора храма Светог Цара Константина и Царице Јелене, предвођен диригентом мр Бранком Тадићем, професором етно и црквене музике.

У име организатора и домаћина, испред Градског одбора Беград Удружења Краљевина Србија обратио се председник одбора, г-дин Милош Павковић, који је том приликом истакао да је Удружење основала група студената Београдског универзитета 2008. године и једино је монархистичко удружење под покровитељством Престолонаследника Александра. Данас, Удружење броји преко 11 000 чланова у више од 50 одбора широм Србије идијаспоре и има за циљ обнову уставне парламентарне монархије у Србији.

besednistvo 2

Такмичење у беседништвусе састоји из квалификација и финала које ће, након три квалификационе вечери, бити одржано 16.05.2015. године на Белом Двору у присуству Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Алексадра и Принцезе Катарине.

Прве квалификационе вечери учешће је узело десет такмичара, студената Правног факултета Универзитета у Београду, Православно богословског факултета Универзитета у Београду, Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Филолошког факултета Универзитета у Београду, као и Филозофског факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

besednistvo (2)

Одлуком стручног жирија у саставу: г-ђа Виолета Јелачић Србуљ, професорка реторике, ђакон мр Сава Милин, г-дин Љубиша Јовановић, професор и г-дин Никола Драгутиновић, глумац у финалу ћемо имати прилике да поново чујемо беседе такмичара Марка Весића, Радована Перовића, Ирене Плаовић, Ђорђа Весића и Марка Шукала.

Друго квалификационо вече ће се одржати 25.04.2015. године у просторијама седишта Удружења, са почетком у 19 часова.

Целу галерију слика погледајте на нашој Фејсбук страни: https://goo.gl/guPmgX