Данас, 15. јануара 2017. Удружење Краљевина Србија прославља мали јубилеј – 7 година рада и постојања под покровитељством Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра на обнови уставне парламентарне монархије у Србији! 15. јануара 2010. дотадашње удружење младих – Краљева омладина, постала је већа организација, отворена за све – Удружење Краљевина Србија.

   

За ових 7 година смо урадили доста тога, али је велики посао и даље пред нама! Посао који морамо да успешно приведемо крају, зарад боље будућности наше земље и свих нас!

Свим члановима Удружења честитамо наш јубилеј! Заједно ћемо крунисати Србију!

Живео Краљ Александар Други!

Живела Краљевина Србија!

   

КО СМО МИ?

Удружење Краљевинa Србијa је основала група студената Београдског Универзитета 2008. године под именом Краљева омладина, каo нестраначко, невладино и непрофитно удружење, под покровитељством Њ.К.В. Престолонаследника Александраса примарним циљем обнове монархије у Србији.

Ова група младих људи, уверена да успостављање монархије може помоћи Србији, успела је да својим активностима и позитивним деловањем, подстакне како млађу тако и старију популацију грађана да јој се придружи.

Управо због жеље великог броја људи старијих од 26 година да се укључе у рад за обнову монархије, Краљева омладина од јануара 2010. наставља да делује као подмладак веће организације, отворене за све – Удружења Краљевина Србија. Од оснивања до данас, наше Удружење је постало највеће монархистичко удружење у Србији са сталним растом броја чланова. Тренутно Удружење броји преко 18.000 чланова, махом млађих од 35 година, који су организовани у преко 80 одбора и повереништава широм Србије.

ШТА ЖЕЛИМО ДА УРАДИМО?

Према последњем истраживању јавног мњења, 39.7% грађана Србије подржава обнову уставне парламентарне монархије, што ову опцију чини водећом у нашем друштву и то без икакве медијске кампање.

Уз такву подршку, Удружење се у свом раду користи искључиво позитивним деловањем, не прихватајући насилне и недемократске методе. Позитивном кампањом, промотивним активностима и хуманитарним радом, приближавамо грађанима идеју уставне парламентарне монархије као циља коме тежимо.

Сталан рад на изградњи инфраструктуре Удружења, оснивање нових одбора, уз јачање постојећих, како у организационом смислу тако и у броју чланова, треба да доведе до стварања јаке мрежа Удружења која може изнети велику кампању за обнову уставне парламентарне монархије. Окупљањем што већег броја грађана у Удружењу, желимо да створимо услове да, путем народне иницијативе за промену Устава Републике Србије у Устав Краљевине Србије коју ћемо поднети Народној скупштини, прикупимо што већи број потписа подршке грађана и пред највишим законодавним телом наше земље покренемо законски поступак за поновно успостављања парламентарне монархије у Србији.

Како по важећем Закону о референдуму и народној иницијативи предлагач иницијативе након њеног подношења има право да се обрати народним посланицима и изнесе свој предлог у Скупштини, покренућемо стварање монархистичког кокуса у који ће се укључити сви посланици монархисти, без обзира којој политичкој странци припадају, а који ће подржати нашу иницијативу.

Како је Круна изнад страначких и свих других подела у друштву, тако и наше Удружење окупља све грађане, без обзира на њихову политичку, националну или верску припадност. Сматрамо да само таквим деловањем, јединствени можемо будућност наше државе учинити бољом!

КРУНИШИМО СРБИЈУ!!!