Danas, 15. januara 2017. Udruženje Kraljevina Srbija proslavlja mali jubilej – 7 godina rada i postojanja pod pokroviteljstvom Njegovog Kraljevskog Visočanstva Prestolonaslednika Aleksandra na obnovi ustavne parlamentarne monarhije u Srbiji! 15. januara 2010. dotadašnje udruženje mladih – Kraljeva omladina, postala je veća organizacija, otvorena za sve – Udruženje Kraljevina Srbija.

   

Za ovih 7 godina smo uradili dosta toga, ali je veliki posao i dalje pred nama! Posao koji moramo da uspešno privedemo kraju, zarad bolje budućnosti naše zemlje i svih nas!

Svim članovima Udruženja čestitamo naš jubilej! Zajedno ćemo krunisati Srbiju!

Živeo Kralj Aleksandar Drugi!

Živela Kraljevina Srbija!

   

KO SMO MI?

Udruženje Kraljevina Srbija je osnovala grupa studenata Beogradskog Univerziteta 2008. godine pod imenom Kraljeva omladina, kao nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje, pod pokroviteljstvom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandrasa primarnim ciljem obnove monarhije u Srbiji.

Ova grupa mladih ljudi, uverena da uspostavljanje monarhije može pomoći Srbiji, uspela je da svojim aktivnostima i pozitivnim delovanjem, podstakne kako mlađu tako i stariju populaciju građana da joj se pridruži.

Upravo zbog želje velikog broja ljudi starijih od 26 godina da se uključe u rad za obnovu monarhije, Kraljeva omladina od januara 2010. nastavlja da deluje kao podmladak veće organizacije, otvorene za sve – Udruženja Kraljevina Srbija. Od osnivanja do danas, naše Udruženje je postalo najveće monarhističko udruženje u Srbiji sa stalnim rastom broja članova. Trenutno Udruženje broji preko 18.000 članova, mahom mlađih od 35 godina, koji su organizovani u preko 80 odbora i povereništava širom Srbije.

ŠTA ŽELIMO DA URADIMO?

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, 39.7% građana Srbije podržava obnovu ustavne parlamentarne monarhije, što ovu opciju čini vodećom u našem društvu i to bez ikakve medijske kampanje.

Uz takvu podršku, Udruženje se u svom radu koristi isključivo pozitivnim delovanjem, ne prihvatajući nasilne i nedemokratske metode. Pozitivnom kampanjom, promotivnim aktivnostima i humanitarnim radom, približavamo građanima ideju ustavne parlamentarne monarhije kao cilja kome težimo.

Stalan rad na izgradnji infrastrukture Udruženja, osnivanje novih odbora, uz jačanje postojećih, kako u organizacionom smislu tako i u broju članova, treba da dovede do stvaranja jake mreža Udruženja koja može izneti veliku kampanju za obnovu ustavne parlamentarne monarhije. Okupljanjem što većeg broja građana u Udruženju, želimo da stvorimo uslove da, putem narodne inicijative za promenu Ustava Republike Srbije u Ustav Kraljevine Srbije koju ćemo podneti Narodnoj skupštini, prikupimo što veći broj potpisa podrške građana i pred najvišim zakonodavnim telom naše zemlje pokrenemo zakonski postupak za ponovno uspostavljanja parlamentarne monarhije u Srbiji.

Kako po važećem Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi predlagač inicijative nakon njenog podnošenja ima pravo da se obrati narodnim poslanicima i iznese svoj predlog u Skupštini, pokrenućemo stvaranje monarhističkog kokusa u koji će se uključiti svi poslanici monarhisti, bez obzira kojoj političkoj stranci pripadaju, a koji će podržati našu inicijativu.

Kako je Kruna iznad stranačkih i svih drugih podela u društvu, tako i naše Udruženje okuplja sve građane, bez obzira na njihovu političku, nacionalnu ili versku pripadnost. Smatramo da samo takvim delovanjem, jedinstveni možemo budućnost naše države učiniti boljom!

KRUNIŠIMO SRBIJU!!!