У оквиру рубрике „Лични став“ прочитајте текст г. Предрага Меденице, председника Извршног одбора Удружења Краљевина Србија – „Зашто!?“, писан поводом напада на Краљевску породицу.

   

Текстови у рубрици „Лични став“ представљају израз аутора и нису званични ставови Удружења Краљевина Србија

   

Сведоци смо последњих дана изузетно некултурних и непримерених напада на нашу Краљевску породицу…

У томе предњачи неколико дневних новина.

Свако ко иоле има мозга види да се ради о невиђеним лажима и подметањима.

Замислите докле је то отишло када је и сам Престолонаследник Александар, вероватно најтолерантнији човек на свету, морао да реагује.

У чему је ствар? Зашто то раде?

Коме сметају људи који никада нису ружну реч изговорили, људи који плене пристојношћу и учтивошћу, људи који на сваком месту и у свакој прилици на најлепши начин представљају нашу Србију, људи који су своје животе подредили хуманитарном раду и помоћи другима…

Данас не постоји амбуланта, дом здравља, нити било која друга здравствена установа у Србији у којој нема бар један апарат који је купио наш Краљевски пар и донирала Фондација Принцезе Катарине.

Први најсавременији мобилни мамограф Србија је видела када га је купила Принцеза Катарина, коштао је 750.000 евра, и поред инсистирања тадашње министарке здравља да остане у Београду послат је у Ниш како би покривао територију до Бујановца и како би жене са југа наше земље могле да обаве превентивни преглед, пошто им је до тада то била мисаона именица.

Коме то смета ?

Првих 300.000 марака за наставак обнове изградње Храма Светог Саве на Врачару је дао Престолонаследник Александар.

Коме то смета ?

Организатори 10 конференција српске медицинске дијаспоре у Београду, која окупља међународне медицинске стручњаке у мисији подршке српском здравственом систему и где наши лекари добијају преко потребне сертификате за рад, којима се штеди огроман новац за Србију пошто не морају да шаљу наше стручњаке у иностранство, су управо ЊКВ Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина.

Коме то смета ?

Редовна помоћ организацији Мајка девет Југовића из Грачанице, као и многим другим страдалницима на Светој Косовско-Метохијској земљи иде управо од стране Краљевске породице Карађорђевић.

Коме то смета ?

Редовне Божићне и Васкршње пријеме за децу сирочиће на Белом Двору у Београду сваке године организују Принц Александар и Принцеза Катарина.

Коме то смета ?

Традицију коју је установио Краљ Петар Први Велики Ослободилац да се сваке године награде најбољи ђаци је наставио Престолонаследник Александар пријемима за најбољих 1000 матураната из Србије и Српске на Белом Двору у Београду .

Коме то смета ?

Спашен живот осмогодишње Саре Станојевић из Београда, када је Принцеза Катарина хитно обезбедила авион из Атине и замолила свог пријатеља најпознатијег светског кардиохирурга доктора Сариса да је одмах мимо свих листа чекања оперише и да јој право на живот и младост је само Њена заслуга.

Коме то смета ?

Само у октобру месецу ове године донирано је од стране Краљевске породице Карађорђевић 485.000 евра вредна медицинска, школска и пратећа опрема бројним школама и здравственим центрима у Аранђеловцу, Доњој Трнави, Горњој Топоници, Алексинцу, Крушевцу, Крагујевцу и Краљеву.

Многао бих још пола сата да пишем о Њиховом хуманитарном раду и помоћи другима и то увек у тишини, мирно, без помпе, без јефтине рекламе и без очекивања било какве похвале за то.

И коме то смета ?

Господо такозвани новинари СРАМ ВАС БИЛО!

Сада када је дара превршила меру мораћете да за сваку изговорену лаж одговарате пред законом, јер очигледно са вама се не може другачије!

А нашој Краљевској породици велика ПОДРШКА И ЗАХВАЛНОСТ за све што чине и што ће чинити за свој народ !

ЖИВЕО КРАЉЕВСКИ ПАР КАРАЂОРЂЕВИЋ, ЖИВЕЛА КРАЉЕВИНА СРБИЈА!

   

Аутор текста – Предраг Меденица, председник Извршног одбора Удружења Краљевина Србија